Трамваи отново ще се движат по ”Мария Луиза” от 27 април

От 27 април се възстановява движението на трамваите по линии с номера 12 и 18 по бул. "Кн. Мария Луиза" и през пл. "Св. Неделя", съобщиха от Столичната община. Движението в района беше спряно преди две години заради строителството на метрото.

Трамваите по линия 12 ще се движат от ул. "Алабин" по бул. "Витоша", бул. "Кн. Мария Луиза" и от Централна гара по маршрута - двупосочно. Мотрисите по линия 18 ще пътуват от ул. "Алабин" по бул. "Витоша", бул. "Кн. Мария Луиза" и от ул. "Козлодуй" по маршрута - двупосочно.

От 27 април се възстановяват трамвайните спирки "Пл. "Св. Неделя", "Централни хали", "Пл. "Лъвов мост" и "Ул. "Козлодуй".

От същата дата се възстановява движението на автобусите по линии с номера 78, 213, 214, 305, 404 и 413 през кръстовището на булевардите "Кн. Мария Луиза" и "Сливница".

От 27 април се възстановяват и местата за платено паркиране "синя зона" по бул. "Христо Ботев" - от бул. "Тодор Александров" до Централна гара - двупосочно.
До приемането на окончателно решение за трамвайното движение по бул. "Витоша" - от ул. "Алабин" до НДК, трамвайните линии с номера 1 и 7 ще се движат по временните маршрути през бул. "Христо Ботев".

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли новия правителствен план за справяне с Covid?