Трамваи с номера 4 и 5 няма да пътуват в събота и неделя

Трамваи с номера 4 и 5 няма да пътуват в събота и неделя

Заради ремонт на трамвайния релсов път, контактната и кабелната мрежи по маршрута на трамвайна линия с номера 4 и 5, те няма да се движат в събота и неделя, съобщиха от Столична община.

Спира се трамвайното движение по бул."Цар Борис III", в участъка от пл. "Руски паметник" до трамвайно ухо "Бъкстон" за времето от 5 до 16 часа на 26 и 27 април.

Заради ремонта на участъка трамваите от линия номер 4 ще се движат от кв. "Орландовци" до Съдебна палата. След 16 часа движението ще се възстановява по нормалния маршрут.

Трамваите по линия 5 ще се движат от последната спирка в жк."Бъкстон" до кв. "Княжево".

Разкрива се временна автобусна линия 5ТМ с маршрут от пл. "Руски паметник" – бул. "Ген. Тотлебен" - бул."Цар Борис ІІІ" - ул."Александър Пушкин", обратен завой на пл. "Знаме на мира" и по маршрута двупосочно.

Автобусите от временната автобусна линия 5ТМ ще спират на пл."Руски паметник" (крайна и начална пред пощата), на бул. "ген. Тотлебен" на 30 метра след бул. "Пенчо Славейков", на бул. "Цар Борис ІІІ" след бул. "Акад. Иван Е. Гешов" на съществуващата спирка за автобусна линия 260, след светофара на ул."Софийски герой" (трамвайна спирка жк. "Лагера"), на пешеходната пътека за трамвайна спирка жк."Хиподрума", на пешеходната пътека за трамвайна спирка ул. "Нишава", на съществуващата автобусна спирка жк. "Красно Село" за автобусни линии 63 и 260, на пешеходната пътека на светофара при бул. "Братя Бъкстон", на съществуващата автобусна спирка на жк."Овча Купел" за автобусни линии 107 и 260 и крайна спирка на автобусна линия 107 в кв. "Павлово" на ул. "Александър Пушкин".

Споделяне

Още от България