Трамвай ще стига до Студентски град срещу 20 млн. лв.

Трамвай ще стига до Студентски град срещу 20 млн. лв.

До края на 2014 г. най-късно трябва да бъде пуснат нов трамвай от Семинарията до Студентски град. Това стана ясно на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък. Съветниците одобриха включването му в годишната програмата като обект от първостепенно значение.

Новото трамвайно трасе тръгва от Семинарията при кръстовището между ул.”Стоян Михайловски” и “Алея Яворов”. Продължава през Ловния парк към гара “Пионер”. Излиза на плажа на “Дианабад” и началото на ул.”Габровски”. Там завива наляво по бул. ”Г.М.Димитров”, стига метростанцията и тръгва по старото трасе на трамвай номер 2 към "Дървеница", който се движеше допреди няколко години.

 

По този начин се осигурява довеждащ транспорт за студентите и живеещите в кварталите “Лозенец”, “Дианабад” и Студентски град до станцията на метрото на “Г.М.Димитров”, мотивира се зам.-кметът по транспорта Любомир Христов.

 

Дължината на релсовия път е 8880 м единичен коловоз. Прогнозната стойност на строителството е 20 млн.лв. без ДДС.

 

Изграждането на новия трамвай е част от проекта за интегриран градски транспорт за 100 млн. лв. Той се финансира по оперативна програма “Регионално развитие”.

Споделяне

Още от България