Транспортният министър иска среща с турския си колега заради поскъпналите такси

Транспортният министър иска среща с турския си колега заради поскъпналите такси

Министърът на транспорта Данаил Папазов е поискал среща с турския си колега по повод драстичното вдигане на пътните такси от 1 септември, за което алармираха български превозвачи.

"Нямам официална информация, че таксите в Турция поскъпват, затова няма какво да коментирам. Въпреки всичко, ние сме отправили официално запитване да проведем такава работна среща в България или в Турция. За нас е важна тази среща, затова, където кажат, там ще е", каза министър Папазов във Варна пред журналисти.

По думите му целта на работната среща е да се види какъв точно е проблемът и какви са възможните решения.

В сряда български превозвачи съобщиха, че Турция вдига драстично таксите за превози през нейна територия от 1 септември, с което на практика затваря границата за международните превозвачи. Българските транспортни фирми настояват страната ни да предприеме реципрочни действия от страна на българското правителство. В противен случай се заканват да блокират отново българо-турската граница на 1 септември, така както вече го направиха през май.

Новите цени за превозите през турска територия са били обнародвани на 7 август в турския държавен вестник. Публикуваните нови тарифи засягат не само българските превозвачи, но и всички преминаващи през Турция.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?