Транспортният министър Ивайло Московски пострада в тежка катастрофа

В болницата с него се озоваха двамата му спътници и шофьорът на служебната кола

Ивайло Московски, Сн: БГНЕС

Транспортният министър Ивайло Московски е с изкълчена ръка след катастрофа край ловешкото село Голец, съобщи БНР. В ранния следобед в петък автомобил се е блъснал челно в колата на Московски при опит да изпревари аварирал тир и колона блокирани автомобили. Московски е пътувал към Варна.

Транспортният министър е приет в Ловешката многопрофилна болница заедно с хората от екипа му, придружавали го при пътуването.

Състоянието на Московски е стабилно, съобщи по-късно следобед директорът на болницата в Ловеч д-р Тихомир Бенев.

"Състоянието на министъра в момента е стабилно. Той се намира в образната диагностика и се правят изследвания за травмите, които е получил. Към момента нямаме някакви притеснителни факти. Хемодинамично, кръвно, пулс, всичко е в норма и вече уточняваме другите поражения. Най-вероятно има и гръдна травма, където ще се види какво е положението след скенера", каза Бенев, цитиран от БНР.

Министърът ще бъде транспортиран до болница в София.

Освен Московски в катастрофата са пострадали още трима души. С изкълчен глезен е Анжелина Тотева, началник на кабинета на министъра. Пострадала е и секретарката му, която е със счупена ръка. В ловешката болница е докаран и шофьорът на колата на министъра, който има счупен крак.

Шофьорът на другия автомобил не е пострадал.

На мястото на инцидента е пристигнал министърът по еврофондовете Томислав Дончев, както и цялата областна дирекция на полицията в Ловеч начело с комисар Георги Иванов.

В момента се изясняват подробности около катастрофата, която е станала малко след 14 ч.

По информация на БНР първият от трите автомобила, които са били спрели зад аварирал тир, се е опитал да изпревари и се е ударил челно в автомобила на Московски, който пътувал към Варна.

Московски се е возел в автомобил на транспортното министерство, а не в кола на Националната служба за охрана, побързаха да уточнят от службата.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко време давате на новия парламент?