Транспортният министър задържа младите в България с флашмоб на летището

Под патронажа на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски на софийското летище се проведе флашмоб (спонтанно събиране на хора с определена цел) под мотото: "Да останем на инат – можем, знаем, искаме да променим България", съобщават от летището.

Пътниците на столичния аеропорт били изненадани, когато в 12:30 ч. зазвучала песента на Поли Генова - "На инат".

Едно момче развяло българското знаме, а около него, привлечени от ритъма младежи, изпълнили символичен танц, пеейки заедно песента на българската певица. Около 40 студенти от Нов Български университет, ученици от Националната гимназия по полиграфия и фотография и млади предприемачи от "Президентски клуб България" предварително се смесили с пътуващите и посетителите на Терминал 2. Младежите танцували около 3-4 минути, след което се разпръснаха внезапно, все едно нищо не се е случило.

В случая посланието било, че младите хора на България са знаещи и можещи и имат своето бъдеще в родината си – тук и сега, съобщават от летището. За тях не важи клишето: "Има само два изхода – Терминал 1 и Терминал 2 на Летище София", посочват от аеропорта

Споделяне

Още от България