"Трейс груп" се отказа да съди пътната агенция

'Трейс груп холд" АД, една от най-големите пътностроителни фирми у нас, е оттеглила жалбата си срещу Национална агенция "Пътна инфраструктура" (НАПИ) за това, че е класирана на последно място в търга за изграждане на три участъка с обща дължина 60 км , съобщиха в понеделник от Софийския административен съд. От там са прекратили делото, образувано заради жалбата.

Конфликтната поръчка е за лот 10 на програма "Транзитни пътища V". В него са включени отсечките Шипка – село Шипка, Калофер – Казанлък и Шипка – Шейново – Дунавци. Ремонтът им е оценен на 20 млн. евро.

"Трейс груп" се оплака, че са класирани на последно място, въпреки че предложената от тях цена (19.5 млн. евро) е втората след най-ниската (18.3 млн.). Затова от компанията оспориха цялата тръжна процедура и поискаха изпълнението на проекта да бъде спряно.

Най-евтината оферта е подадена от старозагорската Пътно-строителна компания Ес Би Ес, която се управлява от бившата съпруга на Николай Михайлов (шеф на "Трейс груп"), Диана Манаджиева. Именно тя е класирана на първо място от тръжната комисия в НАПИ.

След жалбата на "Трейс груп" и последвалото дело в софийския административен съд източници от НАПИ заявиха, че конкурсът е проведен по всички правила, избраната оферта е най-добрата и това лесно може да се докаже в съда. В конкурса са участвали още "Пътни строежи" – Пловдив и "Щрабаг".

От агенцията заявиха още, че в основата на жалбата стои съперничеството между двамата бивши съпрузи, а не нарушения на тръжните условия. Конкуренцията между тях била на емоционална основа.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?