"Трейс Груп" ще строи и обхода на Монтана за 46.5 млн. лв.

Изпълнителният директор на "Трейс груп" Цветан Цонев и новият шеф на пътната агенция Стефан Чайков подписаха договора за строителството на обхода на Монтана

След като вече започна да строи обхода на Враца, "Трейс груп" ще изгради и този на Монтана срещу 46.5 млн. лв. с ДДС. Договорът за строителството беше подписан във вторник от новия шеф на пътната агенция Стефан Чайков и изпълнителният директор на "Трейс груп" Цветан Цонев.

Подписването на договора се забави заради обжалването на процедурата от страна на монтанската фирма "Пътинженеринг М". В крайна сметка Върховният административен съд потвърди решението на пътната агенция за избора на "Трейс груп" за изпълнител.

За разлика от обхода на Враца, този на Монтана ще е с четири пътни платна, като дължината му е 12.4 км, което прави средно по 3.8 млн. лв. на километър. Проектът включва изграждането на 4 пътни възела, 7 подлеза, 2 надлеза, мост над река Огоста, железопътен надлез и други. Срокът за изпълнение е 480 календарни дни.

Изпълнител на строителството е обединение "Обход Монтана", в което участват "Трейс Груп Холд" и дъщерната ѝ компания "Пи Ес Ай" Стара Загора. Надзорът ще осъществи от обединение "Ен Ар – Инфарм 2", в което участват "Ен Ар Консулт" Хасково и "Инфарм" Прага. Стойността на договора е 1.5 млн. лв. с ДДС.

Обектът е част от европейския транспортен коридор 4, който на българска територия минава от Видин – Монтана – Враца – София – Благоевград и стега до ГКПП "Кулата". Това е най-късата връзка на Западна и Централна Европа с Бяло море.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?