Тренчев: Или трябва всенароден бунт, или военен преврат

"Това не е никаква армия, това са торбари-тъпанари"

Константин Тренчев, архивна снимка БГНЕС

КТ "Подкрепа" няма да се включи в планирания за утре протест на КНСБ срещу вдигането на пенсионната възраст догодина.

Президентът на "Подкрепа" Константин Тренчев заяви пред БНР, че няма смисъл от протест "в тая държава", а от по-радикални действия.

Той припомни, че през 2010 година социалните партньори са постигнали съгласие с първото
правителство на ГЕРБ за пенсионни промени, които след това са били еднолично ревизирани от финансовия министър Симеон Дянков.

"Ние питахме представители от всички наши федерации и региони и те казаха, че много пъти са излизали на протест, но особен резултат не се е получил. Според тях, трябва да се търсят други форми и начини, за да се въздейства на управляващите. Сегашните управляващи са на един месец. Другите форми трябва да са доста по-твърди, защото не е въпросът да дойде човек, да повика един-два часа и после те да правят каквото си искат. Трябва да се търсят някакви ефективни форми. Според нас, по-ефективно беше по места да се протестира", посочи Тренчев.

"Определени сектори са много зле, там, така или иначе, ще има протести, и в енергетиката, и в "Напоителни системи", ако не се намерят решения... И пет хиляди, и десет хиляди да излязат, без да запалят поне едно двайсет автомобила, нищо няма да направим в тая държава! Вдигнал съм вече ръце от тая психика! .Докато в тая държава хората не разберат, че само с някакви по-корави действия могат да принудят политиците да направят нещо в тяхна полза, няма смисъл просто да се хабиш! Като гледам политиците, вече считам, че господин Морфов е прав. или трябва някакъв всенароден бунт, или трябва военен преврат", каза още Тренчев.

"Военен преврат не може да стане, защото няма подполковници. Това не е никаква армия, това са едни торбари-тъпанари по 120 кила, които вече за нищо не стават и на брой вече не са достатъчно, така че от тази гледна точка нещата са обречени. Ако не дадат заплати в енергетиката, народът ще наскача, ще спре и токът, може и някаква промяна ще има", заяви Тренчев.

Той допълни, че "нещата са страховити и всеки се спасява самостоятелно"...

"Има прекрасен документ, подписан от Бойко Борисов и Тотю Младенов, от една страна, и от другата страна е моят подпис, на Пламен (бел.ред Пламен Димитров, президент на КНСБ) и на всички работодатели, още 2010 година, че ще правим пенсионна реформа. Лицето идиот Дянков се присети и рече "Няма да е така!", завърши Тренчев.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?