Треньорът на Германия: Ще играем срещу 200 млн. бразилци

Треньорът на Германия Йоахим Льов заяви, че Бразилия е фаворит в полуфиналния мач на световното първенство между двата тима, който ще се играе във вторник от 23 ч. българско време.

 

"Четвъртфиналът между Бразилия и Колумбия беше битка, в която пострада Неймар. За да се получи добър мач, съдията трябва да е на ниво и да защитава играчите. Надявам се, че в предстоящия полуфинал реферът ще овладее емоциите и ще превърне срещата в съревнование, а не в битка", каза Льов.


"Отсъствието на Тиаго Силва и Неймар е проблем за Бразилия, но това не ги прави по-слаб отбор. Данте е напълно способен да замести Тиаго Силва, а в атака бразилците разполагат с богат избор от футболисти. Домакините си остават фаворит, но ние знаем как да им се противопоставим. Ще играем срещу 200 млн. бразилци и трудно мога да си представя нещо по-хубаво. Може би само победата във финала би била по-приятно изживяване. През 2006 и 2010 година загубихме на полуфналната фаза, но сега отборът ни е по-опитен. Всички играчи осъзнават какъв шанс се открива пред тях. Дребните детайли могат да са решаващи. Ние сме готови да дадем всичко от себе си за победата и сме сигурни, че можем да я постигнем", каза Льов, цитиран от sportal.bg.

Споделяне

Още от Спорт