Треньорът на руския женски отбор по волейбол открит обесен, съмненията са за самоубийство

Треньорът на руския женски отбор по волейбол открит обесен, съмненията са за самоубийство

Главният треньор на руския национален женски волейболен отбор и на московския "Динамо" Сергей Овчинников почина внезапно на 44 годишна възраст в сряда. Макар да няма официално  потвърждение, съратници и приятели на треньора смятат, че се е самоубил.

Тялото на треньора е било открито в хотелската му стая в Хърватия, където на тренировъчен лагер бил разположен отборът на "Динамо" - Москва. Според хърватски медии треньорът е бил обесен. От хърватската полиция са отказали коментар, защото се води разследване.

"Все още нищо не е известно, мога само да потвърдя факта на смъртта. Позвъниха от клуба ("Динамо"), който е на лагер в Хърватия, затова не знам никакви подробности", съобщи за агенция "Р-Спорт" генералният директор на Общоруската волейболна федерация Александър Яременко.

Сергей Овчинников започва треньорската си кариера през 1998 г., когато влиза в треньорския щаб на "Нефтяник", град Ярославъл. През октомври миналата година е назначен за и.д. старши треньор на женския национален отбор на Русия. Под неговото ръководство отборът печели европейския предквалификационен турнир през ноември 2011 г. в Калининград и влиза във финалния етап на европейската олимпийска квалификация.

През декември м. г. Овчинников става титуляр на треньорския пост. Отборът се класира за игрите в Лондон. Там обаче се представя слабо и на четвъртфиналите отстъпва пред отбора на Бразилия с 2:3.

След завръщането в Русия треньорът е подложен на силни критики в медиите, които дори изказват предположението, че ще бъде сменен.

"Той прие много тежко поражението на отбора на игрите. Виждах как го преживяваше и не можеше да си намери място от неуспеха", разказа пред руски медии старши треньорът на мъжкия национален отбор по волейбол Владимир Алекно.

Споделяне

Още от Спорт