Трета болница в Сирия бе поразена през последните 24 часа

Трета болница в Сирия бе поразена през последните 24 часа

Най-малко един човек е загинал при въздушен удар по болница в контролираното от бунтовници сирийско село Ауайджел, разположено западно от северния град Алепо, съобщи Ройтерс, цитирайки Сирийския център за наблюдение на правата на човека. Вчера били поразени други две лечебни заведения в района.

Самолети поразили болницата в Ауайджел с ракети, при което пострадали медицински персонал и пациенти, някои от които току-що преместени от поразена вчера болница в близкото село Кафрнаха, съобщи центърът, базирана във Великобритания неправителствена мониторингова организация, която разполага с широка мрежа от информатори в Сирия.

След нападението медицинското заведение в Ауайджел не работи.

През последните дни въздушните удари, нанасяни в рамките на военната кампания на сирийската армия, подкрепяна по въздух от Русия, в села и малки градове в провинциите Алепо и Идлиб са зачестили, отчете Сирийският център за наблюдение на правата на човека.

По-рано бунтовници предприеха неуспешна офанзива срещу контролираната от правителството западна част на град Алепо, отбелязва Ройтерс.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?