Трета жалба за изнасилване срещу бившия шеф на МВФ

Нов секскандал заплашва бившият ръководител на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан. Трета жена го обвини официално в насилствени действия от сексуален характер, предаде брюкселското радио Vivacite.

През май миналата година Строс-Кан бе принуден да напусне преждевременно поста си начело на МВФ, след като камериерка от хотел в Ню Йорк го обвини, че се е опитал да я изнасили. Делото срещу него бе прекратено поради неубедителност на показанията на камериерката.

Това обаче коства политическата кариера на Строс-Кан, който се сочеше като много сериозен конкурент на президента Саркози в изборите през 2012 г.

По същото време в Париж срещу банкера бе заведено още едно дело – на френска журналистка и писателка, която обяви, че преди години той се опитал да я изнасили. И тези обвинения не бяха счетени за убедителни пред съда и той оневини Строс-Кан.

В последния случай, за който става дума, белгийка с името Ан-Мари С., която работи в белгийска служба по протокола, е подала жалба в съда срещу Строс-Кан. Тя го обвинява в грубо принуждаване към секс по време на парти, организирано за банкера в един вашингтонски хотел.

Кога и в кой хотел се е случило това, не е ясно – подробностите от жалбата на белгийката не се разкриват. Не са известни и исканията ѝ.
 
През октомври миналата година белгийски медии съобщиха, че бившият шеф на МВФ е ползвал нееднократно услугите на известна проститутка в хотел в белгийския град Кортрейк.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?