Трети американец е задържан в Северна Корея

Северна Корея е задържала още един американски гражданин. Това е станало в средата на май, с което общият брой на задържаните в страната американци достигна трима души, според японската агенция Киодо, която цитира дипломатически източници.

Мъжът бил част от туристическа група и бил задържан точно преди да планираното му напускане на страната. Причината била, че оставил в хотелската си стая екземпляр от Библията. Допълнителни подробности и причините за задържане не се посочват.

Севернокорейската информационна агенция КЦТА съобщи, че Пхенян разследва американски турист, който влязъл в страната на 29 април, за "незаконни действия".

През април Северна Корея задържа 24-годишния американец Матю Тод Милър за "невъздържано поведение" при преминаване през формалностите на влизане в страната.

Миналата година 45-годишният американски гражданин Кенет Бе, представен от севернокорейското правосъдие за "войнстващ евангелист", бе осъден на 15 години трудов лагер по обвинение, че е искал да свали правителството в Пхенян.

Споделяне

Още от Свят

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?