Трети ден в Баньоне гадаят кой е спечелил джакпота от 148 млн. евро

Трети ден в Баньоне гадаят кой е спечелил джакпота от 148 млн. евро

Трети ден жителите на малкото италианско градче в Тоскана Баньоне, в което живеят едва 2000 души, гадаят кой е спечелил рекордният джакпот от близо 148 милиона евро в италианската лотария Супереналото, съобщават италианските медии. Още в събота стана ясно, че фишът с печелившите 6 числа е бил подаден в бар в центъра на Баньоне. Печелившата комбинация от числа е 10,11,27,45,79,88.

Часове след падането на джакпота в градчето се смяташе, че победителят е 47-годишният местен фермер Уго Верни. Барманката от бар "Бифи", където бил подаден фишът с печелившите 6 числа, твърдеше, че Уго го е купил пред очите ѝ в 18 часа в петък, ден преди да падне джакпотът. Набеденият за спечелил Уго Верни обаче отрече да е спечелил рекордния джакпот.

Освен него жителите на Баньоне набедиха още четирима свои съграждани, че са спечелили от лотарията, съобщава вестник "Кориере дела сера".

Първият от тях е самият собственик на бар "Бифи" Джованино Симонети, на когото всички викат Вани. Той категорично отрича да е спечелил. Съгражданите му от Баньоне обаче смятат, че на него не може да се вярва.

"Вани е любител гъбар и както може да те излъже, че дадена гъба не е отровна, така може да те излъже, че не е спечелил нищо от лотарията", казват жители на Баньоне.

Самият Вани казва, че познава много добре победителя от лотарията, но не иска да съобщи името му от съображения за сигурност. Той само намеква, че става дума за мъж между 47 и 49 години, който си купил в петък в 12 часа и 17 минути фиш за 2 евро, в който комбинацията от 6 числа била предварително попълнена.

Това навежда жителите на Баньоне на мисълта, че спечелилите в лотарията може да са техните сънародници Андреа Барбиери, служител на местната фирма за ВиК, Енрико Барбиери, бивш началник на пощенската станция в градчето, а сега служител в строителна фирма, и Бепе Базалти, директор човешки ресурси в Генуа. И тримата набедени упорито отричат. Бепе Базалти например казва, че обича залаганията, но залага на футболни и баскетболни мачове и на тенис срещи.

Според една от сервитьорките в бар "Бифи" победителят е със сигурност мъж. Малко след тиража в събота в бара се обадил по телефона развълнуван мъж, който благодарил на всички в заведението, но така и не си казал името.

Най-вероятно спечелилият от лотарията ще отрича до край, че е спечели рекордния джакпот, не само заради сигурността си, но и защото неговите съграждани вече имат планове как колективно да оползотворят средствата, за да подобрят имиджа на града. Повечето от тях искат в Баньоне да бъде построен хотел.

Кметът на градчето Джанфранко Лацерони също се надява, че победителят ще отдели част от джакпота си, за да помогне на общината. Той припомня, че общинският бюджет на Баньоне годишно е от едва 2,3 милиона евро.

Джакпотът тази събота е най-голямата сума, печелена в лотария в Европа и дори в света, отбелязват италианските медии. През март 2007 г. в САЩ в лотарията Мегамилиони беше спечелен джакпот от 157,7 милиона евро, но той беше поделен между двама души. Сега близо 148-те милиона евро отиват само при един човек.

От началото на годината досега италианците и чужденци са купили фишове за лотарията на стойност 2,2 милиарда евро. През цялата 2007 г. за фишове бяха похарчени едва 1,9 милиарда евро, а през 2008 г. - 2,5 милиарда евро. От началото на тази година италианската държава е спечелила 980 милиона евро само от приходите от продадени фишове за Супереналото.

Споделяне

Още от Свят