Трети опит за продажба на държавната фирма “Монтажи” ЕАД

Агенцията за приватизация обяви, че подготвя нова процедура за продажбата на 100% от “Монтажи” ЕАД чрез публичен конкурс на един етап. Това е трети опит за раздържявяване на дружеството за изграждане и монтаж на промишлени и енергийни обекти, като първите два бяха през борсата. Кандидати да платят 60 млн. лева обаче не се намериха.

"Монтажи" е утвърдена фирма за изграждане и монтажа на промишлени и енергийни проекти. Освен това има недвижими имоти с обща площ 383 хил. кв. м и разгъната площ на сградите 137 хил. кв. м., някои от които са в по-големите градове в страната. Капиталът на дружеството е апортиран в “Държавна консолидационна компания”.

Последно фирмата е работила със "Сандвик България" за ТЕЦ "Марица Изток 1", участвала е в изграждането на сероочистки за ТЕЦ "Марица Изток 2", строежа на метрото в София, завод за преработка на зърно в софийското с. Горна Малина.

В края на април синдикатите обвиниха “Монтажи” ЕАД, че не плаща заплати в пернишкото си предприятие от март. И до момента част от служителите не са получили възнагражденията си, а от синдикатите настояват за намесата на прокуратурата и икономическото министерство.

Споделяне

Още от Бизнес