Третокласници спечелиха конкурса на "Ей И Ес Гълъбово" за най-оригинална мартеница

Третокласници спечелиха конкурса на "Ей И Ес Гълъбово" за най-оригинална мартеница

Третокласници спечелиха наградата на "Ей И Ес Гълъбово" за най-оригинална мартеница.

Общо 24 участници се състезаваха тази година в станалия вече традиционен конкурс, който се провежда за седми път като част от програмата за корпоративна социална отговорност на дружеството.

Целта е децата да се научат да ценят и пазят българските народни традиции и култура, както и да се насърчава развитието на уменията и таланта на младите хора в региона.

За първото място се надпреварваха паралелки от трети до шести клас от четири училища в община Гълъбово.

Голямата награда – еднодневна екскурзия до един от 100-те национални туристически обекти на България по избор, тази година грабнаха учениците от 3 клас от Първо основно училище "Паисий Хилендарски".

На второ място се класира 3б клас от Второ основно училище "Христо Ботев", а трето място зае 5а клас от СОУ "Васил Левски" в града.

Победителят беше избран в понеделник от жури в състав Емилия Гочева – главен експерт "Образование" в община Гълъбово, Евгения Попова – връзки с обществеността в "Ей И Ес Гълъбово", Живко Тенев – управител на вестник "Гълъбовски вести", Десислава Щерева – директор на Дневен център за деца и младежи с увреждания в града и Гергана Стоева – връзки с обществеността в община Гълъбово.

Конкурсът беше анонимен, като журито оценяваше мартениците, обозначени само с номера.

Подборът мина през четири кръга преди да бъде определена най-оригиналната мартеница.

На всички участници днес бяха връчени благодарствени грамоти от Мариана Геренова от ръководния екип на "Ей И Ес Гълъбово", която ги поздрави за уменията и труда им.

Всеки клас получи и по една торта като поощрителна награда. Екскурзията за класа победител ще се проведе веднага след края на учебната година.

По традиция изработените мартеници се изпращат на държавни и общински институции с пожелание за здраве и благоденствие.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?