Три деца са държани под ключ в дома им в София

Дядо им беше намерен мъртъв, след като разказа за случая по телевизията

Три деца са държани под ключ в дома им в София

Три деца са били държани под ключ в дома им в софийския квартал "Люлин" от майка им и мъжът, с когото е живеела. Те не са посещавали училище. Трите момичета са на 14, 15 и 19 години и бяха открити в апартамента на семейството, след като беше подаден сигнал, че дядо им е убит.

От полицията съобщиха, че мъжът на 87 години е намерен мъртъв и със следи от насилие, а за убийството му са задържани дъщеря му и мъжът, с когото живеела. Сигналът за инцидента е подаден около 17 часа в сряда.

В апартамента, в който е станало престъплението, са открити и децата. Те са поставени под полицейска закрила. Живели са изолирани в жилището в последните години и никога не са посещавали училище. Контактували са само с родителите си. Най-голямото дете е момиче и сега се намира в полицейско управление в София. Двете по-малки деца са предадени на социалните служби в столицата и са настанени временно в специализиран дом.

По информация на БНР децата нямат лични карти. Свидетели посочват, че те са асоциални и почти не разговарят. За момента не са ясни причините за действията на майката, която ги е държала заключени в жилището.

Пред националното радио съсед на семейството разказва, че жената биела баща си и не го пускала да влиза в апартамента, а децата не са ходили на училище. "Не си плаща входа. Те не плащат една стотинка. Пет човека са. Виждам като излизат с майка си и баща си с раничките – трите дечица. По цял ден къде ходят, кой ги знае?", коментира съседът.

За случая се разбра, след като дядото участва в последното издание на предаването "Съдебен спор". Там той разказа, че внуците му живеят изолирани и не ходят на училище, а дъщеря му и мъжът, с когото живее, го малтретират. Според него те били силно религиозни.

Родителите обясниха, че не пускат децата на училище, защото не харесват българското образование. В предаването възрастният мъж разказа, че е подавал сигнал до социалните служби, но дъщеря му не допускала служителите да влязат в апартамента, за да видят в какви условия живеят. По време на репортажа се видя как родителите на младежите държат под ключ децата.

От екипа на предаването сигнализираха, че възрастният мъж е изчезнал няколко дни след заснемането на репортажа по казуса. Той бил в неизвестност от 12 февруари, а на 15 февруари жилището в "Люлин" било претърсено от полиция, но се оказало празно.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?