Три фирми искат да правят общия административен регистър

Трима кандидати внесоха в петък документи за участие в обществената поръчка за разработване и доставяне на информационна система за поддръжка на нов уеб базиран административен регистър, който ще обедини всички съществуващи в момента регистри. Предстои комисия на Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) да разгледа документите на "НИТ - Нови Интернет Технологии" ООД, "Верео Текнолоджикс" ЕООД и "БГ Уеб Софт" ЕООД.

След като се прецени кои от тях отговарят на изискванията на процедурата, на допуснатите ще бъдат отворени офертите.

В класацията на предложенията цената ще е определящ критерий с тежест 60 на сто, останалите 40 на сто от оценката са за техническите показатели.

За разработването на системата ще се акцентира върху функционалността ѝ, като за техническата реализация ще е дадена свобода на изпълнението според поставените изисквания.

Базата данни ще събере досега съществуващите регистри, свързани с администрацията. Тя ще се поддържа от МДААР и ще се актуализира чрез редовно предоставяна информация от страна на всички държавни и общински структури.

До регистъра ще имат свободен достъп гражданите и бизнеса, които през сайта ще могат да се информират за действащите регулаторни режими и предлаганите административните услуги, както и с обявените конкурси, включително за работа в администрацията.

Системата трябва да стартира в края на 2007 г.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?