Три големи ремонта на „Тракия” започват в понеделник

Три големи ремонта на „Тракия” започват в понеделник

От понеделник започват ремонти на три виадукта на магистрала „Тракия”, съобщиха от пътната агенция. Заради работата по тях ще им ограничения в движението. Според АПИ ремонтите трябва да приключат преди началото на активния туристически сезон.

От 25 март (понеделник) започва ремонтът в платното за Бургас на три мостови съоръжения на АМ „Тракия“ - при 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. Виадуктите не са обновявани основно от построяването им преди повече от 30 години. При извършването на строителните работи движението ще се осъществява двупосочно в платното за София. За улеснение на трафика в края на работната седмица - в петък и събота, в района на ремонтирания участък ще има две ленти в посока Пловдив и една за София, а в неделя и понеделник сутрин ще има две ленти за София и една за Пловдив.

На трите виадукта ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, нова асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели. Съоръжението при 13-ти км е с дължина 254 м, при 15-ти км - 322 м, а при 20-ти км - 400 м.”, пише в съобщението на пътната агенция.

Това не е единственият ремонт по „Тракия”. През седмицата започна работа и по моста над р. Тополница.

До 30 април движението от 77-ми до 78-ми км в посока Пловдив се ограничава в активната и аварийната лента и се осъществява в изпреварващата лента. Предвиден е ремонт на дилатационна фуга, хидроизолация, възстановяване на бетонови повърхности на устой и греда, полагане на нова асфалтова настилка и хоризонтална маркирова”, съобщават от АПИ.

От началото на месеца се ремонтира и мостът над р. Елшишка при 89 км. Там движението е двупосочно в платното за София.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?