Три или четири банди извършват въоръжени грабежи в София, смята МВР

Последните случаи "са доста притеснителни", коментира Румяна Бъчварова

Обраният във вторник банков клон в "Люлин". Снимка: БГНЕС

Три или четири престъпни банди се занимават с извършването на въоръжени грабежи в София, подобни на този в банковия клон в "Люлин" отпреди три дни. Това обяви Мирослав Данаилов от сектор "Грабежи" в Главна дирекция "Национална полиция" на МВР в четвъртък пред БНР.

Той потвърди информацията, че в банковия обир във вторник вечерта са участвали петима души – двама са влезли с пистолети в офиса, двама са чакали на входа, а един – в джипа, с който след това са избягали.

"Сив джип, доста лъскав, със затъмнени стъкла, паркиран на неестествено място за паркиране – на поляната. Оттегля се през релсите и пак през тревните площи, много неестествено. Излиза на булеварда, който е много натоварен по това време. Даже предизвиква леко ПТП, но с камък, а не с друг автомобил. Четири лица влизат в обекта, има и един шофьор, който не напуска автомобила, тоест общо са петима. Действат доста спокойно и хладнокръвно, така че аз считам, че имат предишни регистрации", коментира Данаилов.

По отношение на нападението над заложна къща в "Красна поляна" в сряда вечерта разследващият каза, че има подозрения, че същата банда е извършила въоръжен грабеж преди време пак в София. Тя била единствената, която работела по този начин – без предварителна подготовка.

"Бригада, която влиза и работи изключително на грабеж, без специална техника, без някаква подготовка. Това е единствената бригада, за която в момента мислим, че действа така в София и тя със сигурност няма дълго време да работи. Докато момчетата, които са влезли в банковия клон, за тях можем да мислим, че преди това са работили по каси и по кражби и имат представа и подготовка. Те може по-дълго време да продължат да функционират. Вероятно има 3-4 такива бригади", добави Данаилов.

Междувременно вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира лаконично последните обири, заявявайки, че "те са доста притеснителни" и по тях се работи с повишено внимание. Помолена да бъде по-конкретна, тя каза единствено, че "по всички конкретни случаи се работи и на този етап няма възможност да се даде допълнителна информация".

Споделяне

Още от България