Три месеца след ремонта път в Ямболско отново е за ремонт

Фирма, свързана с бивш пътен шеф, обещава да отстрани дупките за своя сметка, недоволни се заканват да затворят пътя за Турция

Три месеца след ремонта на пътя Ямбол - село Чарган пътят е отново за ремонт - осеян е с дупки и пропадания, а жителите на селото се готвят да затворят пътя за Турция, ако не бъде поправен в спешен порядък. Това стана ясно от излъчен репортаж по бТВ.


Сн. btvnovinite

Пътят е част от републиканската пътна мрежа. Ремонтът на пътното платно е направен през ноември 2020 г., но пътят вече е напукан. Пукнатините са се появили още преди полагането на пътната маркировка, разказаха недоволните жители. Те обясниха, че пътят е предпоставка за тежки катастрофи тъй като всеки ден пътуват до областния град по работа. Село Чарган се намира на около 8 км от Ямбол и в него живеят около 500 души.

Кратките срокове за изпълнение са причина за появилите се дефекти, казва инж. Донка Пенева от "Пътно поддържане - Сливен". Това е фирмата, която е ремонтирала участъка. Тя обещава след като се оправи времето компанията да отстрани дефектите.

Началникът на Областното пътно управление в Ямбол инж. Галин Костов защити изпълнителя на ремонта. Той обясни, че е бил направен "авариен едроплощен кърпеж". Обектът е приет без забележки и на фирмата изпълнител е платено за свършената работа, каза Костов без да посочи  сумата.

Това ядоса присъстващите граждани. Един от тях възкликна - "това е едроплощен грабеж, разигравате театър".


Сн. btvnovinite

Шефът на местното пътно управление се опита да успокои страстите, като обясни че "Пътно поддържане - Сливен" няма да бъде санкционирана за некачествената работа, а в рамките на гаранционния срок ще отстрани появилите се дефекти. Костов пое ангажимент това да се случи до края на март.

Ако не стане затваряме пътя за Турция, заплаши един от местните хора.

Пътищата в област Ямбол се поддържат от обединението ДЗЗД "Пътно поддържане - Н", с което АПИ има 5-годишен договор, който изтича в края на 2024 г. В обединението участват "Пътно поддържане - Сливен" ЕООД и "Нивел строй" ЕООД от Брезник.

"Пътно поддържане - Сливен" е собственост на "Инмат Козарево" ООД, в което акции има съпругата на бившия пътен шеф Веселин Георгиев. Той стана публично известен с аферата "Батко и братко". Докато беше шеф на пътната агенция фирми свързани с брат му спечелиха обществени поръчки за около 120 млн. лв. за изграждане и ремонт на пътища по време на тройната коалиция.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?