Три момчета загинаха при катастрофа на пътя Широка лъка – Девин

Трима 18-годишни ученици от Девин починаха при катастрофа по пътя Смолян - Девин, съобщиха от ОДМВР- Смолян. Колата се е движила с несъобразена скорост и е паднала в коритото на р.Широколъшка. Според една от хипотезите по случая по време на катастрофата е шофирало момче без книжка, съобщиха от Окръжната прокуратура в Смолян, цитирани от БТА. В Девин утре е обявен ден на траур заради трагедията със загиналите младежи.

Пътната злополука е станала около 21.30 часа на 22 декември в участък в близост до с. Широка лъка. Четирима ученици от Девин се прибирали с автомобил "Рено Меган" след дискотека от Широка лъка към Девин. "След като са тръгнали да се прибират, водачът, който е управлявал дотогава автомобила, го е предоставил по непотвърдена информация на друго лице, което е неправоспособен водач", заяви окръжният прокурор на Смолян Тодор Деянов. Според него тепърва ще се изяснява дали тази версия отговаря на истината.

Вероятно при движение с несъобразена скорост водачът губи контрол над управлявания от него автомобил и излита от пътя като пада в реката, коментира Николай Димов, вр. и. директор на ОДМВР- Смолян. Колата се е приземила върху таван в речното корито след падане от 4-5 метра височина. След удара е оцелял пътувалият на задната седалка Николай В., който успял да изпълзи през отвора на задното стъкло, стигнал до пътя и потърсил помощ от близката бензиностанция. Пристигналите на мястото екипи на полицията и "Спасителна дейност" установили, че трите момчета са мъртви.

Николай В. е разпитан пред съдия в болницата в Смолян. Момчето е настанено в Хирургично отделение с травми в областта на гръдния кош, корема и крайниците. Според лекуващите лекари състоянието му е стабилно.

Резултатите от аутопсиите на Симеон Т., Александър А. и Васил Г. все още не са оповестени.

Общинският съвет в Девин проведе във вторник извънредно заседание по повод трагичния инцидент и гласува решение за предоставяне на финансова помощ по 1000 лева за семействата на загиналите момчета. В следващите три дни се отменят всички празнични прояви в община Девин.

Споделяне

Още от България