Три нови нападения с нож в Ерусалим

Три нови нападения с нож в Ерусалим

Три нови нападения с нож бяха извършени срещу израелци в Източен Ерусалим, съобщи израелската полиция, цитирана от Франс прес.

Това са първите нападения с нож в Източен Ерусалим за последните десетина дни, през които бе спряла вълната от антиизраелски атентати в Светия град.

Първото нападение е извършено в еврейския квартал Писгат Зеев, където двама палестински тийнейджъри, на възраст 12-13 години според полицията, ранили с нож охранител на трамвай. Единият бил ранен с куршум от охранителя, а другият е арестуван, след като пътниците в трамвая го обезвредили.

Охранителят е приет в болница.

Второто нападение е извършено пред Портата на Дамаск, главния вход към Стария град, където палестинският нападател е бил застрелян, каза полицията.

При третото нападение млад палестинец се опита да наръга с нож израелски полицай на пропускателния пункт Абу Дис на Западния бряг близо до Ерусалим и бе ранен при стрелба на други полицаи. Не се уточнява състоянието на нападателя.

От 1 октомври при прояви на насилие, които пораждат страхове от нова интифада, бяха убити 74 палестинци и един израелски арабин, както и десет израелци в палестинските територии и Израел. Според израелските власти повечето палестинци са били убити при извършване или опит за извършване на нападения.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят