Три обезглавени трупа са открити в Ирак

Според иракските сили за сигурност телата са на чужденци. Американски военен източник каза, че убитите мъже са араби.

Татуировките на две от телата са на латиница, посочиха от полицията. На едното пише HACER, а на другото е татуирана буквата. На третото тяло татуировките са написани с арабската азбука, но думите не са арабски.

Главите на труповете били прикрепени към гърбовете им, а самите тела - поставени в найлонови чували.

Обезглавените трупове са облечени в дрехи от западен тип - две са в джинсти и фланелки, другото е в работен панталон и фланелка, каза американски военен говорител.

Полк. Аднан Абдул Рахман от иракското вътрешно министерство заяви пред Си Ен Ен, че и четирите открити тела на мъже. Те са откарани за индентификация.

Телата са неразпознаваеми и изглежда, са били умъртвени преди няколко дни, заяви полк. Хамид Ахмед от полицията пред АФП.

Ислямистки групировки държат като заложници най-малко 11 граждани от неарабски произход, сред които двама френски журналисти и две италиански хуманитарни служителки, както и четирима от арабски произход. Групировка в Самара твърди, че е отвлякла двама австралийци и двама източноазиатци, но тази информация не е потвърдена.

Градчето Дуджаил, до което са открити трите обезглавени тела, се намира близо до Самара, отбелязва Ройтерс. Агенцията напомня, че много чуждестранни шофьори на камиони от съседни страни като Турция и Йордания, също се водят за изчезнали.

Турски заложник освободен след 50 дни плен

Същевременно в сряда турските власти съобщиха, че отвлеченият преди 50 дни турски гражданин Аятолах Гезмен, на 43 години, е освободен.

Той е бил заловен от въоръжени нападатели във Фалуджа и не знае от коя групировка са похитителите му, като каза, че те били иракчани и се наричали "муджахидини".

Гезмен беше преводач на турската компания Билимтур, която обяви, че прекратява дейностите си в Ирак, след като нейни работници бяха отвлечени.

10 души загинаха при сблъсъци в Рамади

Десет души загинаха и шестима бяха ранени в сряда сутринта при сблъсъци между бунтовници и американски морски пехотинци в сунитския иракски град Рамади, съобщи АФП, като цитира служител на здравното министерство.

Американски военен говорител уточни, че морските пехотинци отвърнали на огъня на бунтовници, които обстрелвали базата им в града. Няма ранени войници.

Според министерството загиналите при сраженията в Рамади предишния ден са десет, а ранените - 32-ма.

Споделяне

Още от Свят