Три общини получиха 537 890 лева подпомагане от правителството

Три общини получиха 537 890 лева подпомагане от правителството

Министерският съвет отпусна 537 890 лева на три общини на извънредно заседание в петък, съобщи правителствената информационна служба. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

"Продължаваме да подпомагаме всички общини в страната. Реагираме при необходимост и веднага взимаме бързи и адекватни решения", каза премиерът Бойко Борисов.

На община Враца се отпускат близо 110 000 лева. С 79 000 лева ще бъдат изградена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в село Баница.

"С тези средства ще се реши един дългогодишен проблем в селото, който беше активиран през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и трябва да се изгради подпорна стена, защото в противен случай се застрашават два жилищни имота и има опасност от разрушаването на републиканския път Враца – Оряхово", заяви кметът на село Баница Владимир Вълов.

Кабинетът предостави и още 29 327 лева на община Враца за ремонт на покрива на административната сграда на ул. "Георги Бенковски" 13 в града.

По бюджета на община Ботевград се предоставят 184 200 лева за възстановяване на мост в село Новачене.

Съоръжението е от голямо значение за жителите на село Новачене, каза кметът на Ботевград Иван Гавалюгов.

"Мостът свързва двете части на селото, поставен е преди десетки години. Убеден съм, че с оказаната от държавата помощ ще решим един важен проблем", добави Гавалюгов. Той информира премиера, че предстои скоро да започне ремонта на болницата в Ботевград, за която правителството отпусна 3.5 милиона лева в края на миналата година.

За авариен ремонт на пътя Юндола - село Черна Места/село Смолево - село Бел Камен се предоставят 245 360 лева на община Якоруда.

Споделяне

Още от Бизнес