Три организации си поделиха награда от 30 хил. лв. за най-добър бизнесплан на НПО

Три неправителствени организации си разделиха наградния фонд от 30 000 лева в конкурса за най-добър бизнес план на НПО, организиран от Фондация Български център за нестопанско право (БЦНП), Фондация Програмен и аналитичен център за европейско право (ПАЦЕП) и Фондация УниКредит с подкрепата на Фондация "Америка за България“ в рамките на проекта "Ефективни подходи към устойчивостта на НПО“.

В тазгодишното издание на конкурса с бизнес планове кандидатстваха 20 неправителствени организации. От тях бяха номинирани 8 финалиста.

Голямата награда – чек за 12 000 лева, получи Сдружение "Трансформатори“, София, за идеята ВЕЛОВРЪЗ - удобни и интересни решения за велопаркиране в частни имоти и обществени пространства.

Наградата бе връчена от главния изпълнителен директор на Уникредит Булбанк.

Втора награда – чек за 9 000 лева, получи идеята за целогодишна оранжерия за производство на екологично чисти зеленчуци, която да ангажира хора в неравностойно положение, представена от Сдружение "Закрила, Обич и Вяра“, Търговище. Чекът връчи Елена Маринова от Мусала Софт АД.

Чек за 9 000 лева предаде изпълнителният директор на Фондация "Америка за България“ Десислава Тальокова на Сдружение "Прегърни ме“, София, с проекта за артателиета с участието на доказани и популярни творци на изкуството, в които наред с деца и младежи от институции срещу заплащане да бъдат включени и деца на платежоспособни родители.

Конкурсът за най-добър бизнес план се провежда за трети път. Целта му е да стимулира неправителствените организации да развиват свързана с мисията си стопанска дейност, чрез която да осигуряват средства  за постигане на основните си задачи.

Следващото издание на конкурса ще стартира през лятото на 2014 година и ще премине през няколко етапа. На първия етап организациите участват в две обучения, където получават знания и насоки как да извършват стопанска дейност в подкрепа на мисията си и кое е важно за успеха на бизнес идеята.

Втората част от програмата е разработване на бизнес планове от участниците в обучението в рамките на три месеца.

Третата част е конкурсът за най-добър бизнес план, в който независимо жури определя тримата победители.

Споделяне

Още от България