Три пъти повече битови пожари заради студовете

Близо три пъти се е увеличил броят на пожарите, откакто в страната навлезе студеният фронт, който донесе и арктическите температури, съобщи пресцентърът на МВР в сряда.

През последното денонощие пожарите с имуществени загуби са 60, докато пред два дни те са били едва 18. Във вторник 74-годишен пенсионер от врачанското село Софрониево стана жертва на пожар, причинен от електрически котлон.

Студовете са причинили смъртта и на пловдивчанина Митьо Митев, чието тяло е било намерено в сряда на изхода на село Зимница в посока град Стралджа, съобщи Гражданска защита. Митев бил тръгнал пеша към Стралджа, след като преди това употребил голямо количество алкохол.

Мъж на 45 години от Китен е настанен в бургаската болница в отделението по изгаряния и пластика с измръзване от втора степен на двете ръце, съобщи БТА. По мнение на лекари той е бил на около час от фатален край, но положението му вече е стабилно и без опасност за живота.

В болницата са приети и двама скитници, които били открити в безпомощно състояние.

Училищата в областите Русе и Варна ще останат затворени до края седмицата по заповед на министъра на образованието Даниел Вълчев. Същото реши и регионалният инспекторат в община Радомир.

Всички останали учебни заведения в страната трябва да отворят врати в четвъртък заради очакваното повишение на температурите.

Заради силния вятър и голямото вълнение пристанищата във Варна и Бургас останаха затворени в сряда. Въпреки това летищата в двата ни морски града останаха отворени.

Споделяне

Още от България