Три проекта за закон за допитване до народа ще обсъжда парламентът

Три ще са вариантите на законопроект за изменение и допълнение на Закона за допитване до народа, съобщи днес в Ловеч депутатът от НДСВ Борислав Цеков. Освен неговото предложение е депозирано и това на заместник-председателя на Комисията по правни въпроси Янаки Стоилов от БСП. Третият проект ще бъде внесен в правната комисия до месец-два и негов автор е председателят на Комисията по местно управление, регионална политика и благоустройство Ремзи Осман от ДПС, каза Цеков.

Борислав Цеков и Янаки Стоилов представиха предложенията си за промени в Закона за допитване до народа на дискусия в Ловеч, организирана от общинската организация на Българската социалистическа младеж с участието на общински съветници, кметове от общината и представители на неправителствени Организации, съобщи Борислав Цеков, цитиран от БТА.

По думите на Борислав Цеков трите проекта ще бъдат разглеждани от Народното събрание заедно на първо четене, за да се обедини в едно най-доброто от всеки. По програма второто четене ще е през есента.

Още от България