Три жени са застреляни във финландско градче близо до руската граница

Три жени са застреляни във финландско градче близо до руската граница

Във финландския град Иматра, намиращ се недалеч от границата с Русия, в нощта на събота срещу неделя са били убити председателката на местния общински съвет Тина Вилен-Япинен и две са журналистки, чиито имена не се съобщават.

Според полицията заподозреният за убийствата 23-годишен финландец е избрал жертвите на случаен принцип, а мотивът му не е установен. Стрелбата станала в полунощ край ресторант в центъра на Иматра.

Използваното оръжие е регистрирана ловна пушка, която не е собственост на заподозрения. Мъжът стрелял четири до пет пъти и уличил жените в главата и торса. Стрелецът се предал на полицията, като официалният разпит предстои. Той има досие за престъпление, свързано с насилие. В кръвта му не са открити следи от алкохол, а тестове за други субстанции тепърва ще бъдат проведени, предаде БТА, цитирана от БТА.

Иматра има население от около 28 000 души. Разположен е на около 230 км източно от столицата Хелзинки, близо до границата в Русия - само на 7 км е руският град Светогорск, а Санкт Петербург е на 210 километра.

Споделяне

Още от Свят