Три жертви на трудов инцидент при строежа на “Люлин“

Трима турски работници са загинали в събота вечерта при трудов инцидент по време на строежа на магистрала “Люлин“. Двамата от тях са починали на място, а единият – в неделя сутринта в пернишката болница. За да извършат оглед на мястото на инцидента заминаха министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и председателят на управата на агенция "Пътна инфраструктура" Божидар Йотов, съобщиха от пътната агенция в неделя.

На мястото са и експерти от Института по пътните технологии, които ще окажат техническа помощ на разследващите органи за изясняване на причините, довели до аварията.

Инцидентът е станал между 21.30 и 22.00 часа докато се наливал бетон на елемент от

съоръжение в района на с. Голямо Бучино. Кофражът е изпуснал и довел да срутване на излетия бетон и положената арматура. Така били затиснати двамата работника на турската компания изпълнител на строежа “Мапа Дженгиз“. Други двама били отведени в болницата в Перник. Единият е бил изписан, а другият, който бил докаран в шок, с контузия на главата, два счупени крака, счупен, таз и други травми, несъвместими с живота, умира в неделя сутринта.

По непотвърдени до момента данни това се е случило поради недобре укрепен кофраж, който е поддал и се е скъсала една от шпилките, служещи за укрепване на кофража на съоръжението. По предварителни данни по време на инцидента на място не е присъствал представител на фирмата, чието задължение е да извършва надзор на строителството.

Споделяне

Още по темата

Още от България