Три жертви при рали катастрофа в Сърбия

Трима зрители загинаха, а един е ранен при инцидент по време на планинското рали "Тара 2012" в Сърбия. Босненският пилот Бранимир Шимич ("Мицубиши Лансър Ево 8") не е успял да вземе бърз десен завой и е излетял в публиката, където се е преобърнал няколко пъти, съобщават местни медии, цитирани от ”Дневник”. Катастрофата е станала малко преди финала на състезанието.

Един от загиналите – мъж на 30 години, е починал при транспортирането му към болницата в Ужице. Втори мъж е починал по време на операция. Третата жертва е 27-годишна жена. Тя е имала тежки рани в главата и е била транспортирана в Белград, където е починала в центъра за спешна медицинска помощ.

Ранено е и 17-годишно момче, но животът му е извън опасност. Планинското изкачване, в което са участвали над 50 екипажа, е било прекратено веднага след инцидента.

"На мястото са били приложени всички необходими мерки за безопасност. Установяваме защо публиката е преминала обезопасителните ленти при положение, че на мястото е имало и представители на полицията", заяви организаторът на надпреварата от клуб "Балкан" Драган Шимич.

Няколко часа след трагедията полицията съобщи, че са задържани директорът на състезанието, отговорникът за безопасността и председателят на спортната комисия по обвинения в неадекватно обезопасяване на трасето и допускане на зрители на опасни места.

Споделяне

Още от Балкани