Трифонов е в добро здравословно състояние, обяви Тошко Йорданов

Трифонов е в добро здравословно състояние, обяви Тошко Йорданов

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов е в добро здравословно състояние, заяви заместникът му Тошко Йорданов в сряда.

"Слави си е добре. Всички статии, които четете, как човекът е много зле физически и здравословно, са абсолютни глупости", каза Йорданов в предаването "Денят с Веселин Дремджиев" в отговор на въпрос как се чувства шефът му.

Преди регистрирането на листите за предсрочните избори на 11 юли Трифонов съобщи, че няма да е депутат. Обеща да носи отговорност за хората си в парламента от някоя "друга институция", но не уточни коя.

Преди ден Трифонов обяви, че тази седмица ще се срещне със студенти в Пловдив по тяхна покана, а на самото събитие "ще могат да присъстват само тези, които представят валидна студентска книжка", но ще има онлайн излъчване.

Сега Йорданов сподели малко повече за предстоящата среща:

"Пловдивските студенти ще му задават каквито искат въпроси, а той ще им отговаря директно (...) Вероятно форматът ще бъде: Слави, аз и Ивайло Вълчев. Но така или иначе въпросите ще бъдат насочени към Слави Трифонов, ако и ние можем да отговорим на нещо - ще отговорим".

Това ще е първата публична поява на живо Трифонов след учредяването на партията му в началото на 2020 година. Тогава на събитието бяха допускани само делегати, но не и журналисти. Всъщност откакто официално е в политиката, шоументът дава интервюта изключително рядко, а когато прави това, е пред БНР. Той и екипът му изолираха медиите месеци наред и до момента не са дали нито една пресконференция, но от началото на тази предизборна кампания политици от "Има такъв народ" започнаха да дават интервюта.

Слави Трифонов така и не стъпи в просъществувалия по-малко от месец 45-ти парламент, след като в нощта на изборите на 4 април обяви, че се е заразил с коронавирус. Той и още няколко депутати участва онлайн в заседанието, на което положиха клетва като народни представители.

Слухове и спекулации около здравословното му състояние се въртят от години, още преди да учреди партията.

Темата отново стана актуална след като на 7 юни Трифонов съобщи, че няма да се кандидатира за народен представител. Миналата седмица социологът Първан Симеонов предположи, че има някакви лични причини, заради които Трифонов не може да ходи на работа всеки ден в парламента.

"Не е много сигурно, че има нещо конкретно предвид. Ако той не ходи на работа в парламента, как ще ходи като премиер или президент?", каза тогава Симеонов по повод заявката за "една друга институция".

В предаването на Веселин Дремджиев Йорданов отново подчерта, че "Има такъв народ" няма да прави коалиция с БСП, ГЕРБ и ДПС.

Споделяне

Още по темата

Още от Предсрочни избори

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?