Трифонов: Подкрепяме изцяло кабинета и президента за справяне с мигрантската криза

Трифонов: Подкрепяме изцяло кабинета и президента за справяне с мигрантската криза

"Има такъв народ" ще направи всичко необходимо, за да подкрепи служебното правителство и президента, "за да се справим на всяка ценна" със задаващата се мигрантска криза. Лидерът на партията Станислав Трифонов декларира това в понеделник вечерта, малко след заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), свикан от президента Румен Радев във връзка с предстоящите рискове, свързани с Covid пандемията и засиления миграционен натиск през границата ни с Турция след събитията в Афганистан. Радев постави пред парламентарните партии и въпроса с актуализацията на бюджета, срещу каквато открито се съпротивляват ГЕРБ и ДПС.

КСНС продължи пет часа, след което стана ясно, че не е ясно какво ще се случи с актуализацията на бюджета заради конфронтацията между партиите и между част от партиите и президента, при перспектива съвсем скоро Народното събрание да се разпусне поради невъзможността да излъчи редовно правителство. В тази ситуация първата политическа сила ИТН има решаваща роля за това какво би могъл да свърши парламентът.

Слави Трифонов коментира във фейсбук само мигрантската криза:

"1 милион мигранти са готови да тръгнат от Афганистан, за да избягат от режима на талибаните, който завладя страната. И тези хора няма да тръгнат нито към Америка, нито към Австралия. Ще тръгнат към Западна Европа, което означава, че България е на пътя им. Аз прекрасно разбирам, че това са страдащи хора, които искат да избягат от насилието и шериата. Но ние също ще страдаме, ако ги допуснем до нашата територия. Затова всички трябва да направим необходимото и да подкрепим сегашното правителство, за да може то да се справи със задаващата се криза. Защото талибаните въобще не ги интересуват политическите проблеми на България, а мигрантите - още по-малко. Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната трябва да работят в абсолютна координация, за да разположат полицаи и военни на границата и с всички сили самоотвержено да защитят територията и гражданите на България. Ние от "Има такъв народ" ще направим всичко необходимо да подкрепим и като граждани, и като политическа сила, правителството и президента на републиката, за да се справим на всяка цена със задаващата се криза."

Споделяне

Още по темата

Още от България