Трифонов с интервю пред БНТ след връчването на третия мандат

Трифонов с интервю пред БНТ след връчването на третия мандат

Шоуменът и лидер на "Има такъв народ" Слави Трифонов ще даде интервю пред БНТ в петък вечерта, часове след като президентът Румен Радев връчи на БСП третия мандат за съставяне на правителството, който е последният шанс за редовен кабинет и избягването на нови предсрочни избори. Това съобщиха от БНТ в деня, в който от "Маркет линкс" обявиха, че ако изборите бяха сега, партията на Слави Трифонов ще е трета, а не първа политическа сила.

Откакто е лидер на партия Трифонов не е давал интервю пред телевизия, различна от неговата собствена. В редките си медийни изяви, той избираше да говори пред БНР.

Сега интервюто с Трифонов ще бъде излъчено в 20:30 ч., веднага след централната емисия новини по БНТ. То няма да е в предаването "Панорама", което е в лятна почивка, но интервюиращ ще бъде водещият му Бойко Василев.

През последните месеци Трифонов предпочита да обявява намеренията си не пред журналисти, а във Фейсбук, подобно на бившия премиер Бойко Борисов. В деня след изборите през юли Трифонов обяви първия си проектокабинет начело с Николай Василев с обръщение, излъчвано в социалната мрежа и по телевизията му 7/8 ТВ. Оттеглянето на този проектокабинет беше обявено със статус във Фейсбук.

После пък, след като "Има такъв народ" взе първия мандат и предложи втори вариант на правителство пред Радев, отново от социалните мрежи и телевизията си Трифонов обяви, че проектокабинетът няма да бъде внесен в зала. Това предизвика конституционен казус, защото за държавния глава мандатът беше изпълнен и предстоеше гласуване в пленарната зала. В крайна сметка, за да излезе от ситуацията Народното събрание прие решение, че приема мандата като неизпълнен.

Шоуменът ще говори в деня, в който БСП ще получи третия мандат за съставяне на правителство. Хората на Трифонов последователно твърдят, че "Има такъв народ" няма да подкрепи третия мандат.

След като стана ясно, че социалистите ще получат последния мандат за съставяне на правителство, и без това малките шансове за съставяне на правителство станаха нищожни. Причината е, че БСП обяви готовност за преговори с всички без ГЕРБ и ДПС.

От ИТН предварително заявиха, че няма да подкрепят трети мандат, а "Демократична България" - че не могат да подкрепят кабинет на социалистите.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли партия на Кирил Петков и Асен Василев и ще гласувате ли за нея?