Тригодишният син на Джъстин Трюдо се превърна в медийна звезда в Хамбург

Тригодишният син на Джъстин Трюдо се превърна в медийна звезда в Хамбург

Тригодишният син на канадския премиер Джъстин Трюдо Адриан привлече вниманието на журналистите и неочаквано се превърна в медийна звезда на срещата на върха на Г-20 в Хамбург, предаде ДПА.

Момченцето се появи с майка си Софи Грегоар по време на разходката с корабче в пристанището на северния германски град, организирана за "половинките" на лидерите на страните от Голямата двадесеторка, докато те дискутират световните проблеми.

Малкият Адриан се нацупил, когато групата, ръководена от съпруга на германската канцлерка Ангела Меркел, Йоахим Зауер, тръгнала да слиза от плавателния съд при разходката по река Елба.

В менюто на ресторанта, в който обядвали, имало рибни пръчици от треска, каквито децата на неговата възраст обикновено много обичат.

Адриан плени местните хора още при пристигането си на хамбургското летище вчера, докато го носеха засмян надолу по стълбата на самолета и когато разглеждаше букета от бели рози и червени гербери, поднесен на майка му.

Появата му на политическо събитие на такова равнище накара някои анализатори да се питат дали не се създава канадска династия - бащата на Джъстин Трюдо, Пиер Трюдо, е бил два пъти министър-председател на страната.


Първата дама на САЩ Мелания Тръмп пропусна първата част от програмата за съпругите на лидерите, участващи в срещата на върха на Г-20 в Хамбург, предаде ДПА.

Полицията не дала разрешение Мелания да излезе от хотела си от съображения за сигурност, обясни нейна говорителка. Президентът Доналд Тръмп бил принуден да стигне по обходен път до мястото на срещата заради различни протестни прояви в центъра на града.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят