mediapool.bg Ти си това, което четеш

Тригодишно дете е с опасност за живота след жесток побой

14:03 | 21 юли 2015 | 1 коментар

Тригодишно дете е било пребито в понеделник вечерта в столицата от двама младежи, на които е било поверено да се грижат за него, докато майката работела зад граница. Момченцето е с много тежки травми и опасност за живота в "Пирогов". Нанеслите побоя момчета са задържани и ще им бъде повдигнато обвинение в опит за убийство.

Инцидентът е станал в апартамент в столичния кв. "Зона Б19". 18-годишните Александър Донков и Патрик Първев били наети преди двайсетина дни от майката на тригодишното дете да се грижат за него, докато тя пребивава в чужбина по работа. Жената е музикантка и работи на пътнически кораби в Скандинавия.

Отглеждала сама момченцето си и друг път го е поверявала на грижите на други хора, докато отсъства. Нейни съседи разказаха, че досега намирала добри детегледачки, но последния път имала трудности в намирането на човек, който да се грижи за детето.

Майката се е прибрала в България веднага, след като е била уведомена за случилото се.

Съседи на пострадалото дете съобщиха пред БГНЕС, че двамата младежи са започнали да се грижат за него преди три седмици и оттогава никой не го е виждал пред блока. Детето е държано затворено в апартамента и не е ясно кога точно е започнал тормозът над него. Преди няколко дни майката звъняла на свои съседи, разтревожена, че гледачите на детето не ѝ вдигат телефона. Те са отишли в апартамента, но всичко е изглеждало наред и детето не е изглеждало малтретирано. После то е разговаряло периодично с майка си чрез социалните мрежи.

Пред екипа на Спешна помощ един от младежите е казал, че детето е паднало от леглото си, но според очевидците е бил много смутен и объркан в обяснението си.

От "Пирогов" съобщиха във вторник, че пребитото дете е с голям мозъчен хематом, с контузия и компресия на мозъка. То е било оперирано по спешност през нощта и в момента е настанено в реанимация с опасност за живота.

По долните и горните крайници, както и в областта на шията и главата, също има хематоми. Част от тях са нови, но част от тях са стари. От лечебното заведение не се наеха да коментират али това свидетелства за упражняван системен тормоз над детето. Предстои това да се изяснява в хода на разследването.

Още по темата
Още от България

Посещението на президента Радев в Русия е: