Трима българи на съд във Великобритания за подправяне на паспорти

Полицията в Лондон съобщи, че тримата българи, които бяха заловени да подправят паспорти, ще бъдат изправени пред съд, предаде Kafene.net. Съобщени бяха имената им: Крум Ангелов Поибренски на 31 години, Кирил Велев на 29 години и Стоян Минчев на 28. Според данни на полицията Поибренски е самонает, докато Велев и Минчев са безработни и живеят на Балардс Лейн, Финчли, в северен Лондон. Тримата българи бяха заловени заедно с косовския албанец Денис Ценоли и албанеца Алтин Ибрахими по време на обиск в Поплар Гроув в лондонския квартал Барнет, където са били открити 1800 фалшиви паспорти на обща стойност около 1 милион британски лири-стерлинг (2.9 млн. лева).

Петимата бяха обвинени официално от полицията за производство на фалшиви паспорти. Говорител на полицията съобщи, че в петък те ще бъдат изправени пред съд в Брент.

Сред откритите подправени документи има между 200 и 300 британски паспорти, които според експертите са много сложни за фалшифициране поради вградените в тях специални защити за сигурност.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?