Трима българи остават в сръбска болница след катастрофа

Снимка: бТВ

Трима българи остават под лекарско наблюдение в болницата в сръбския град Чуприя, след като вчера бус с наши сънародници от Бургас и Карнобат се обърна по пътя Ниш – Белград на път за Босна и Херцеговина, съобщи бТВ.

Състоянието на хоспитализираните не е животозастрашаващо – имат фрактури на ключица и крайници.

Останалите 10 пострадали са предимно с охлузвания и след лекарски преглед са пуснати да продължат за почивката си с друг автобус.

Голяма част от хората са били и с колани, което също ги е предпазило при обръщането на возилото. Били са предупредени за коланите още при тръгването от Бургас.

Разследващите не са установили нарушения – нито манипулации на тахо шайбата, нито алкохол или наркотици в кръвта на шофьора. Фирмата е с изрядни документи и застраховки.

Според втория водач колегата му е минал зад волана едва 50 км преди инцидента и е възможно разсейване да е довело до излизането от пътя на иначе напълно прав участък. Другата версия е прилошаване. Бусът е нов.

Шофьорът е с уплаха от инцидента и не е дал логично обяснение за случилото се. Вероятно се е върнал в София.

Тримата по-сериозно пострадали българи ще останат в ортопедията още три дни, като туристическата фирма ще ги прибере към България.

Споделяне

Още от България