Трима българи задържани в Солун с фалшиви кредитни карти

Трима българи са арестувани в Солун с 233 копирани френски кредитни карти, съобщи Асошиейтед прес. Полицейските следователи досега са събрали данни за 76 000 долара, които вероятно са изтеглени с такива карти, но оценките на полицията са, че най-малко 1,17 милиона долара са били откраднати.

Заподозрените българи, чиито имена не се съобщават, са задържани в сряда, след като полицията наблюдавала през последните десет седмици автомати за кредитни карти в Солун. Българите са обвинени в многократно извършване на измама, фалшификация, пране на пари и организиране на престъпна група, съобщиха властите.

Тегленията, предимно в малък размер, са извършени от банки в Атина, Солун и други три града в Гърция. Все още не сме в състояние да кажем как задържаните са откраднали информацията на картите, каза Кристос Радопулос, началник в солунската полиция. Той предполага, че може би не са замесени хакери в копирането на картите. Гръцките власти проверяват дали жертвите на кредитните измами са посещавали скоро България, посочи още Радопулос.

По БТА

Споделяне
Още от България