Трима българи задържани в Солун с фалшиви кредитни карти

Трима българи са арестувани в Солун с 233 копирани френски кредитни карти, съобщи Асошиейтед прес. Полицейските следователи досега са събрали данни за 76 000 долара, които вероятно са изтеглени с такива карти, но оценките на полицията са, че най-малко 1,17 милиона долара са били откраднати.

Заподозрените българи, чиито имена не се съобщават, са задържани в сряда, след като полицията наблюдавала през последните десет седмици автомати за кредитни карти в Солун. Българите са обвинени в многократно извършване на измама, фалшификация, пране на пари и организиране на престъпна група, съобщиха властите.

Тегленията, предимно в малък размер, са извършени от банки в Атина, Солун и други три града в Гърция. Все още не сме в състояние да кажем как задържаните са откраднали информацията на картите, каза Кристос Радопулос, началник в солунската полиция. Той предполага, че може би не са замесени хакери в копирането на картите. Гръцките власти проверяват дали жертвите на кредитните измами са посещавали скоро България, посочи още Радопулос.

По БТА

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?