Трима чиновници са наказани заради грешката в първото класиране за гимназиите

Ваня Кастрева, сн. БГНЕС

Министерството на образованието и науката е наложило три наказания заради грешката в първото класиране през юли за приема на ученици след седми клас в четири гимназии в София, съобщиха от образователното министерство, цитирани от БТА.

Началникът на Регионалното управление на образованието (РУО) в София Ваня Кастрева е с порицание. Експертите от РУО Камен Радев и Ваня Станчева са наказани с отлагане на повишението в ранг с една година.

Наказанията са заради грешка в изчисленията на баловете на ученици за първото класиране в Технологичното училище "Електронни системи" към Техническия университет в София, в Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов", в Професионалната гимназия по електроника "Джон Атанасов" и в паралелката "Парково строителство" на Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Христо Ботев".

Техническа грешка стана причина първото класиране за гимназиите след VII клас да бъде свалено на 3 юли, няколко часа след като беше публикувано. Грешката предизвика смут сред родители и ученици, а министърът на образованието обеща да има наказани.

Споделяне
Още от България

Кой да замени Борисов като премиер на кабинет в рамките на този мандат?