Трима души са пострадали по време на репетиции в цирк "Балкански"

Трима души са пострадали след инцидент по време на репетиции в цирк "Балкански" в София. Инцидентът е станал около 12 часа в събота. Мъжете са изпълнявали номер с мотори и са се сблъскали помежду си.

И тримата са откарани в болница. По първоначална информация са без опасност за живота. Сигналът за инцидента е подаден от собствениците на цирка.

Скъсване на веригата на един от мотоциклетите е най-вероятната причина за инцидента.

Административният директор на трупата Александър Балкански съобщи, че трупата се е готвила да постави рекорд по брой на мотоциклети в номера  "Глобуса на смъртта", като това е било подготвяно повече от месец.

”Вчера на двата спектакъла ние го пуснахме този рекорд неофициално пред публика и всичко вървеше по вода, но днес по време на репетицията на единия от мотоциклетите се къса веригата, точно при изпълнението на рекорда и става един доста сериозен сблъсък вътре в глобуса”, каза Балкански, цитиран от БНР.

”Хората са застраховани, осигурени, на трудови договори са, имат разрешителни, работни визи, защото те са чужденци. Нашето единствено притеснение е травмите да са повърхностни, а да няма нещо по- сериозно. Дойдоха веднага полицаи, криминалисти, описват, оглеждат абсолютно всичко как е станало, техническа грешка, дефект на мотоциклета, което не е изключено в нашата работа, както човешката грешка, така и техниката да откаже”, допълни той.

Споделяне

Още от България