Трима души се удавиха – в морето и в Дунав, докато спасяваха хора

Трима души се удавиха – в морето и в Дунав, докато спасяваха хора

Двама мъже са се удавили край село Синеморец, докато се опитвали да извадят давещи се деца, а момче на 14-години изчезна във водите на Дунав при спасяването на майка си.

За инцидента на морето съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. Около 12.20 часа в петък полицията в Царево е получила съобщение за инцидент на неохраняемия плаж “Липите” край с. Синеморец, при който се удавили двама мъже.

Телата им са извадени от екип на граничната охрана в Бургас.

По първоначални данни двама софиянци - П.Т., 50-годишен, и Х.С., 48-годишен, били на плажа, когато чули виковете на давещи се деца, влезли в морето, въпреки силното мъртво вълнение.

Мъжете успели да спасят подрастващите, но мъртвото вълнение ги отнесло навътре във водата и те се удавили.

Продължава разследването на случая от полицията в Царево.

Произшествието в Русе станало около 15.40 ч. на "Конския плаж" под хотел "Рига". Според очевидци майката на 14-годишния младеж била във водата, когато започнала да вика за помощ. Синът ѝ се хвърлил да я спасява, но преди да стигне до нея, изчезнал във водите.

Трийсет и пет годишната жена била извадена от спасители на брега и транспортирана с кола на "Спешна помощ" в русенската болница.

Катер на "Гранична полиция" издирва тялото на момчето. Това е първият инцидент за тази година в Дунав. Въпреки че има заповед на кмета на Русе от 30 март т.г., с която се
забранява къпането в реката, русенци не я спазват.

Споделяне

Още по темата

Още от България