Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла

Снимка: БГНЕС

Трима души загинаха в тежка катастрофа на пътя Русе-Бяла, а други двама младежи са в болница с опасност за живота. Инцидентът е станал на права отсечка, в дъждовно време, като най-вероятната причина е превишена скорост.

Лек автомобил "Пежо 305" с ловешка регистрация се е движил от Русе в посока Бяла. На прав участък колата е излязла от пътя и се е ударила в крайпътно дърво малко след 20.00 часа на около 2 км от разклона за село Екзарх Йосиф.

На място са загинали шофьорът, седящият до него пътник на предната седалка и един от пътниците отзад. Извиканите две линейки от Две могили и Бяла са откарали в русенската болница другите двама пътници – младежи на 20 и 24 години от град Троян. Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Около 22.00 часа на същия път станаха още две по-леки произшествия заради дъжда.

Катастрофата стана точно в деня, когато се провежда специализираната полицейска операция за контрол на скоростта под наименованието "Сигурни пътища". Едно от най-опасните места в района е именно пътят Русе-Бяла от началото на годината досега са станали над 160 катастрофи.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?