Трима души застреляни в калифорнийски супермаркет

Трима души застреляни в калифорнийски супермаркет

Трима души загинаха и четирима бяха ранени при стрелба от движещ се автомобил по супермаркет в калифорнийския град Стоктън, предаде Асошиейтед прес.

Полицейски служител заяви, че това е едно от най-тежките нападения с огнестрелно оръжие в новата история на града. Според източник от полицията, нападението е извършено в обхваната от престъпност част на града, известна с продажбата на наркотици и вероятно е свързано с дейността на банди.

Насилието разтърсва града, който пострада тежко от спада в икономиката и обяви банкрут през 2012 година. Миналата година в Стоктън бяха убити 49 души, което е повишение в сравнение с предишната. През 2011 г. бяха убити 58 души, а през 2012 г. 71 души са станали жертви на насилие. За сравнение, в подобният по размери Ривърсайд в Южна Калифорния са извършени 13 убийства през 2011 г. и 16 убийства през 2012 година.

В даден момент полицейският профсъюз е бил толкова недоволен от съкращенията и рекордния брой на убийствата, че е разлепил плакати с броя на убитите в града и телефонния номер на ръководителя на градската администрация, работещ по договор с общинския съвет, съобщава АП.

При стрелбата снощи загинаха две жени и един мъж, на възраст от 20 до 27 години. Четирима мъже на възраст от 24 до 38 години са открити ранени в супермаркета и са отведени в болница. Все още няма арестувани за нападението и не е известно дали нападателят е бил един, или няколко. Полицията разпитва очевидци, някои от които заявяват, че са чули до 40 изстрела.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?