Трима кандидати да оценяват активите и пасивите на АЕЦ "Белене"

Две дружества и едно обединение са подали оферти за извършване на оценка на активите и пасивите, свързани с проекта АЕЦ "Белене", съобщи БГНЕС във вторник, когато изтече крайният срок за подаване на заявленията в "Националната електрическа компания" (НЕК).

Кандидатите са Обединение "Машелектропроект и партньори" (което включва "Машелектропроект - Стоянова и Симов с-ие" и още две дружества ), "Ърнст и Янг България" ЕООД и от "Брайт консулт" ООД.

Зад събирателното дружество "Машелектропроект - Стоянова и Симов с-ие" стоят Мая Стоянова и Людмил Симов, като дружеството извършва основно оценка на търговски предприятия и вземания, на машини и съоръжения, на недвижими имоти и на интелектуална и индустриална собственост.

"Ърнст и Янг България" се представлява от Йоанис Мистакидис и Диана Николаева - Митровска. Дружеството е фирма-членка на "Ърнст и Янг Глобъл Лимитед" и през миналата година е извършило финансови одити за дейността през 2011 на АЕЦ "Козлодуй" , "Булгаргаз" , БЕХ, НЕК, "Мини Марица- Изток", ТЕЦ "Марица изток 2", "Южен поток България" АД.

"Брайт Консулт" ООД е частната оценителска и консултантска фирма на бившия зам.-министър на икономиката и енергетиката в кабинета "Сакскобурготски" Валентин Първанов.

Обществената поръчка е за "оценка на обособени активи и пасиви, свързани с проекта АЕЦ "Белене", с готовност за тяхното отделяне". Прогнозната цена е 500 хил. лв. без ДДС. Оценката трябва да е готова за два месеца.

Предстои отваряне на ценовите оферти в близките дни.

Участниците в обществената поръчка трябва да са имали минимум общ оборот за последните 3 години в размер на 1.5 милиона лева и за този период да са направили поне две оценки на търговски предприятия и вземания. Сред изискванията за участниците се иска: "придобит опит в оценка на търговски предприятия и вземания, чиято обща стойност надвишава 100 млн. лв.", иска се и опит в оценката на машини, съоръжения и оборудване, които се използват в енергетиката.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес