Трима нови членове влязоха в Надзорния съвет на НОИ

Министерският съвет направи промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) заради персонални промени в Министерството на труда и социалната политика и агенции към него от началото на годината.

 

От състава на надзорния съвет са освободени бившият зам.-министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова, бившият началник на политическия кабинет на министъра на труда Димитър Марков и бившият изпълнителен директор на Агенцията по заетостта Росица Стелиянова.

Костадинова стана съветник на президента Росен Плевнелиев. Димитър Марков напусна поста след като отказа да върне бонусите за 2009 г. и 2010 г. Росица Стелянова се оттегли по лични причини.

На тяхно място в състава на Надзорния съвет на НОИ влизат новият зам.-министър на труда и социалната политика Зорница Русинова, както и изпълнителните директори на Агенцията за социално подпомагане и на Агенцията по заетостта Ивайло Иванов и Камелия Лозанова.

Надзорният съвет на НОИ се състои от един представител на всяка от представителните организации на работниците и служителите и на работодателите, признати съгласно Кодекса на труда, и равен на тях брой представители, определени от Министерския съвет.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?