Трима от кабинета “Станишев“ на разпит по делото “Батко“

Трима членове на бившия кабинет “Станишев“ ще бъдат разпитвани като свидетели по делото срещу бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев, който бе уличен, че раздал обществени поръчки за 120 млн. лв. на братова фирма. За следващото съдебно заседание през март са призовани бившите министри Гергана Паси на европейските въпроси и на финансите Пламен Орешарски, както и вицепремиерът по еврофонодвете Меглена Плугчиева, стана ясно след като в сряда заседанието по процеса беше отложено заради неявяването на посланика на България в Европейската комисия Бойко Коцев.

“За мен е абсолютно непонятно каква е моята роля в този процес при условие, че европейският министър няма никаква компетентност по отношение на пътния фонд“, коментира Гергана Паси пред БТА.

Плугчиева заяви, че е призована, за да свидетелства как скандалът с пътния фонд се е отразил върху образа на страната. Тя припомня, че първото нещо, с което се заела като вицепремиер, бе закриването на Фонд "Републиканска пътна инфраструктура" и създаването на Националната агенция "Пътна инфраструктура". По думите ѝ е имало съпротива срещу преструктурирането на фонда, но въпреки това процесът по оздравяването му дал резултат с възстановяване на достъпа на страната до средства от ИСПА през май 2009 г.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?