Трима от министрите от РБ се били разбрали с Борисов да са част от кабинета му

Премиерът знаел от лятото, че ще загуби президентския вот, обяви Атанас Атанасов

Депутатът от ДСБ Атанас Атанасов

Трима, от четиримата министри от Реформаторския блок – на образованието Меглена Кунева, на икономиката Божидар Лукарски и на здравеопазването Петър Москов, се бяха договорили предварително с Бойко Борисов да бъдат част от неговия бъдещ кабинет. Това беше и една от причините коалицията да подкрепи съставянето на правителство през 2014 г. и да са стане част от него. Това обяви депутатът от ДСБ Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

Като първа причина, той посочи това, че в противен случай страната е щяла да влезе в политическа криза. "Тримата бяха взети като заложници, станаха наемници, така че Борисов да овладее Реформаторския блок, каза Атанасов.

Според него Бойко Борисов вече е вреден за държавата, защото единствената му цел е той да разпределя порциите сред тесен кръг хора.

Още в началото на лятото лидерът на ГЕРБ знаел, че няма как да спечели президентски избори, смята Атанасов.

Каза ми, че на втори тур не може да събере повече от 1.3 милиона гласа и оттогава единствената му мисъл е как да извърти нещата така, че някой друг да виновен, допълни депутатът от ДСБ. По думите му Борисов е бил наясно, че ще загуби, дори ако самият той се кандидатира за президент.

Обявеният от премиера кръг "Агнешки главички" няма нищо общо с подготвящия се нов десен проект, каза Атанасов.

"Борисов е майстор на лепеното на етикети, които медиите после разпространяват. Той ти слага етикет и после иди се оправяй", допълни той.

Според Атанасов всички атаки от премиера в оставка, спрямо опозиционната част от Реформаторския блок, идват защото лидерът на ГЕРБ се притеснявал от създаването на ново силно дясно обединение.

"То обаче ще се случи и в него няма да има собственици на медии и големи бизнесмени", каза още Атанас Атанасов. Той допълни, че хората, които участват в него, скоро ще обявят своята подкрепа за проекта и ще излязат много познати имена с ясно изразявана позиция през годините.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?