Трима отиват на съд за побоя на Околовръстното

Снимка: БГНЕС (Архив)

Тримата охранители на Ивайло Борисов-Ториното - Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов, отиват на съд заради побоя срещу Васко Наумов и съпругата му Мария Димитрова, съобщиха от прокуратурата в петък.

Инцидентът стана на околовръстното шосе на София в края на февруари. Васко Наумов бе удрян с метална тръба по тялото и лицето. Избити му бяха три зъба.

Според прокуратурата ударът с палка по лицето е нанесен от Гечев. Той е обвинен в нанасяне на лека телесна повреда и хулиганство.

"Гечев ще бъде подведен под наказателна отговорност и за това, че в съучастие като извършител с Близнаков и Христов извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото", се казва в съобщението на прокуратурата.

Разследването е установило, че по време на движение с автомобил "Крайслер", модел "Гранд Вояджер", и ауди "А8" тримата обвиняеми засекли "Мицубиши", модел "Спейсрънър". Така принудили Васил Наумов да отбие и спре колата в локалното платно за движение.

След това започнали да му викат на висок глас и при излизането на Наумов от управлявания от него автомобил, Александър Гечев слязъл на пътя, демонстрирайки заплашително, че носи черен пистолет в кобур на кръста си и с метална палка нанесъл удари на пострадалия, е посочено в съобщението на прокуратурата.

"Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – противоправните действия в много груба форма са скандализирали присъстващите на мястото на инцидента, като с оглед на интензитета и продължителността на описаните действия е изразено изключително пренебрежително отношение към установения обществен ред", пише в съобщението на прокуратурата.

Близнаков и Христов са обвинени за хулиганство.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли промяната в стратегията на ваксинацията срещу Covid?